Mass Media

 
Pamira Sibiu Trophy: premii de 15.000 de dolari


Pamira Sibiu Trophy: premii de 15.000 de dolari
 
 
Ieri a debutat, pe terenurile Bazei Sportive Pamira, primul turneu internaţional din istoria tenisului sibian, Pamira Sibiu Trophy, la care participă sportivi din peste 10 ţări, inclusiv doi din Sibiu, Victor Cornea şi Lucian Gheorghe.

2012 este un an plin pentru tenisul sibian. Clubul Tenis Club Pamira organizează, în această vară, două turnee internaţionale. Primul este în plină desfăşurare, Trofeul Pamira Sibiu, iar pe tabloul principal al acestuia sunt prezenţi tenismeni din peste 10 ţări. După ce, până ieri inclusiv, au avut loc calificările, 64 de sportivi luptându-se pentru 8 locuri pe tabloul principal, de astăzi începe efectiv turneul.
Printre cei calificaţi direct se numără şi 2 sibieni, Victor Cornea şi Lucian Gheorghe. Primul îl va întâlni în primul tur pe britanicul James Marsalek (655 ATP). Acesta din urmă a mărturisit, ieri, într-o conferinţă de presă, că nu este la primul duel cu un sportiv de la TC Pamira, în urmă cu 2 ani pierzând, la Praga, în faţa lui Alexandru Marasin. "A fost cu mult timp în urmă", a comentat Marsalek, completat de directorul turneului: "A avut 3-0, la un moment dat, dar a pierdut setul respectiv cu 6-3". În ceea ce-l priveşte pe Lucian Gheorghe, acesta va juca cu Goran Tosic, cap de serie nr. 7.
Cel mai tânăr participant la acest turneu este clujeanul Patrick Ciorcilă, de doar 15 ani, acesta venind din calificări, după 3 partide disputate. Acesta nu a pierdut niciun set şi a declarat că a mai jucat la Sibiu, în câteva turnee, dar niciunul de futures.
Marius Vecerdea, directorul turneului, a declart că acest turneu este unul de "încălzire" pentru cel din august, Turneul BRD Sibiu Challenger, sub licenţă ATP. Trofeul Pamira Sibiu, inclus în circuitul FRT Pro, este dotat cu premii în valoare de 15.000 de dolari şi cu pucnte ATP. Acţiunea este cofinanţată de Primăria Sibiu, prin Casa de Cultură a Municipiului Sibiu. Cei care doresc să urmărească meciurile acestui turneu trebuie să ştie că accesul în tribune este gratis..
 


de Ovidiu BOICA
ovidiuboica@tribuna.ro Spaniolul Marc Giner a câştigat Pamira Trophy

Spaniolul Marc Giner a câştigat Pamira Trophy
 
După o finală disputată, ibericul s–a impus în 3 seturi în faţa croatului Nikola Mektic.

Primul turneu internaţional de tenis din Sibiu, din cadrul Circuitului Federaţiei Internaţionale de Tenis, cu premii în valoare de 15.000 de dolari, a fost câştigat, ieri, de spaniolul Marc Giner, după o finală extrem de disputată împotriva croatului Nikola Mektic, cu scorul de 6-3, 2-6, 6-0. Finala s-a disputat pe Terenul Central din cadrul Tenis Club Pamira Sibiu, în prezenţa a peste 200 de spectatori, printre care s-a numărat şi edilul-şef al oraşului, Klaus Iohannis.
"Consider oportună participarea Primăriei Sibiu la finanţarea unui astfel de eveniment. Este un lucru benefic atât tenisului şi sportului în general, dar mai ales pentru Sibiu, pentru promovarea oraşului. Sportivi din 15 ţări şi 4 continente au venit, săptămâna aceasta, la Sibiu, mulţi dintre ei pentru prima dată şi, cu siguranţă, vor reveni şi în anii următori. Ţin să-i felicit pe organizatori, dar mai ales pe directorul turneului, domnul Marius Vecerdea, care au adus Baza Sportivă Pamira la standarde internaţionale apreciate atât de jucători, dar şi de arbitri, de observatorul Federaţiei Internaţionale de Tenis, dar mai ales de spectatori. Este un început foarte bun în perspectiva turneului Challenger din cadrul circuitului ATP care urmează să fie organizat tot la Tenis Club Pamira în luna august", a afirmat primarul Klaus Iohannis la festivitatea de premiere.
În semifinale, Nikola Mektic a reuşit să-l învingă pe principalul favorit al turneului, Axel Michon din Franţa, iar spaniolul Marc Giner l-a învins pe americanul Denis Zivkovic.

Giner nu e la primul turneu în România
Câştigătorul turneului, spaniolul Marc Giner, este născut într-un orăşel de 10.000 de locuitori, în imediata vecinătate a Valenciei. Giner a mai jucat şi în anii trecuţi în România, dar este pentru prima dată la Sibiu. Ibericul a declarat că este foarte bucuros de acest rezultat, care îl va propulsa mai aproape de Top 100 mondial. Giner îşi doreşte să vină la Sibiu şi în luna august, pentru turneul Challenger, însă v-a trebui să mai câştige şi turneul de la Bucureşti, de săptămâna viitoare, pentru a putea accede în puternicul turneu de la Sibiu. Marc Giner a afirmat, despre Sibiu, că este "The Best City In Romania" şi unul dintre cele mai frumoase oraşe prin care a trecut, în viaţa lui. Giner a mai rămas în oraşul nostru până astăzi, aseară ţinându-le pumnii jucătorilor lui Vicente del Bosque în finala EURO, bucurându-se, la final, pentru succesul conaţionalilor săi.

Succes românesc la "dublu"
Jucătorii români Cătălin Gârd şi Petre Luncanu au reuşit să câştige trofeul în proba de dublu, după o finală foarte frumoasă, jucată vineri seara, împotriva croaţilor Toni Androic / Marin Bradaric. Luncanu şi-a sărbătorit astfel cu un succes ziua de nume.

"Este pentru prima dată când organizăm un eveniment de o asemenea anvergură la Sibiu, la Baza Sportivă Pamira. Mă declar mulţumit de cum au decurs lucrurile. Am avut şansa să avem o vreme foarte bună pentru tenis. Sper să existe un interes crescut pentru tenis în Sibiu, astfel încât să continuăm cu astfel de evenimente şi în anii următori. Aşteptăm cât mai mulţi spectatori la turneul Challenger din august, unde o să avem 2 sau 3 jucători din Top 100 mondial".
Marius Vecerdea, directorul turneului Pamira Trophy

Happy-end
Documente sustrase din biroul directorului. Hoţul, prins la Sighişoara (cu ajutorul unui IPAD!!!)
În timpul finalei de dublu, de vineri seara, profitând de aglomeraţie şi de faptul că toată atenţia organizatorilor era îndreptată asupra finalei, o persoană a intrat în biroul directorului turneului, Marius Vecerdea, şi a sustras o geantă cu toate documentele turneului, sperând probabil că în aceasta s-ar fi aflat şi banii pentru premiile jucătorilor, şi anume cei 15.000 de dolari. Poliţia Sibiu a format o echipă de intervenţie şi, după o acţiune incredibilă de urmărire, a reuşit să prindă respectiva persoană tocmai la Sighişoara, după ce au studiat camerele de supraveghere din incinta bazei sportive. De foarte mare ajutor a fost şi faptul că geanta sustrasă conţinea şi un dispozitiv IPAD de ultimă generaţie, care se poate localiza prin satelit. Toate documentele au ajuns înapoi la Sibiu chiar înaintea finalei de ieri..
 
 

de Ovidiu BOICA
ovidiuboica@tribuna.ro